”20 augusti och sjöfågeljakt är för många en intressant jaktform.
Så även för mej som varje år oavsett datum försöker ta mej tid.
Min far som är den störste jägaren i vår släkt ligger färdigt utklädd
till strandsten eller buske klockan 12.00.
Den stora höjdpunkten på andpremiären är köttsoppan på nyskjuten
and kring sextiden på kvällen.”
Andsoppa
Bruksanvisning:
1. Rensa fågeln/fåglarna bra
2. Koka i 1,5 timme i rikligt med vatten
3. Bena av bytet och skär i lämpliga köttsoppsbitar
4. Bryna runtom i smör
5. Sila spadet som anden kokat i
6. Skär skalad potatis, morötter, gräslök, persilja, lök
och lägg allt i silade spadet tillsammans med anden
7. Koka tills potatisen är mjuk dvs. ca 20 min
8. Lite snaps och sång
9. Ät.
Receptet insänt av Kent Rönn.