Fisksoppa/gryta
500 g sik i 3 x 2 cm bitar
1 stor purjo
1/2 fenkol
1 stor lök
1-2 vitlöksklyfta
1/2 chili
1 citron
2 fiskbuljongtärningar
smör
vitt vin ca 2 dl
2-3 dl matlagningsgrädde
2-3 dl naturell yoghurt
salt o peppar
1 knippe dill
Stek den hackade löken, purjon, fenkolen, vitlöken och chilin tills de mjuknar. Häll på vin och grädde, sätt i buljong-
tärningarna och koka upp och sjud ca. 4 minuter. Blanda i yoghurt och dill, halva citronen skivad och saften ur andra halvan. Smaka av med salt o peppar, sätt i fisken och låt sjuda 5 minuter.
Kan serveras också med kokt potatis och ett gott bröd. Om man sparar till följande dag skall citronskivorna tas bort.
Insänt av Henrik Gullans