Fisksoppa/gryta

500 g sik i 3 x 2 cm bitar

1 stor purjo

1/2 fenkol

1 stor lök

1-2 vitlöksklyfta

1/2 chili

1 citron

2 fiskbuljongtärningar

smör

vitt vin ca 2 dl

2-3 dl matlagningsgrädde

2-3 dl naturell yoghurt

salt o peppar

1 knippe dill

Stek den hackade löken, purjon, fenkolen, vitlöken och chilin tills de mjuknar. Häll på vin och grädde, sätt i buljong-
tärningarna och koka upp och sjud ca. 4 minuter. Blanda i yoghurt och dill, halva citronen skivad och saften ur andra halvan. Smaka av med salt o peppar, sätt i fisken och låt sjuda 5 minuter.

Kan serveras också med kokt potatis och ett gott bröd. Om man sparar till följande dag skall citronskivorna tas bort.

Insänt av Henrik Gullans