Varmrätt, som förrätt Stefanobakelse, och efterrätt Vitchokladpannacotta.
Utstyckad rådjurssadel med klyftpotatis & kantarellsås
Baconlindade fyllda champinjoner
Ingredienser 4 pers.
1 st. utstyckad Rådjurssadel
3-4 paket Bacon
50g Riktigt smör
Kryddor:
Färsk rosmarin och timjan (finhackas) 4st enbär, 10-15 rosépeppar (krossas),
5 vitlöksklyftor (pressas / finhackas)
Salt.
Instruktioner köttet
1. Putsa köttet från alla hinnor
2. Skär ett skar längs sadeln ca: 2/3 djupt
3. Fyll med kryddorna och smöret
4. Linda hela sadeln med bacon
5. Linda in hela paketet i 2 lager folie
6. Bryn baconet i en het stekpanna
Stick i en stektermometer
Stek i mitten av ugnen på 125 grader tills mätaren visar 68 grader. Ta ut och låt köttet mogna i 10-15min innan du skär upp det i skivor
Champinjoner
1. Ta skaften ur 8 st. champinjonerna
2. Fyll dem med 4 peppar bredost
3. Linda med bacon ca 1 paket
4. Fäst med en tandpetare
5. Stek dem i het panna eller grilla
// Stefan Fagerström
Kantarellsås
1. Skölj 5dl gula kantareller och krama ur vattnet
2. Stek svampen i riktigt smör tills den är torr och häll över i kastrull
3. Finhacka en gul lök och stek den lite, inte brynd. Häll över den också.
4. Häll 6 dl riktig grädde 50gr riktigt smör och en Jacky makupala (chokladpudding) den ljusblå i kastrullen.
5. Krydda med hela kryddpeppar och salt.
6. Låt såsen småputtra tills du tycker den har rätt konsistens för din smak.
OBS! Förstör inte såsen med nån redning, skall du ha en god mat och sås så tar det lite tid.
Klyftpotatis
1. Tvätta 12-15 jämnstora potatisar och skär dem i 4 klyftor och lägg i en kastrull med vatten.
2. Pressa i 5-6 klyftor vitlök och ordentligt med salt, 1 msk minst.
3. Koka upp och låt dem koka ca: 2-3 minuter.
4. Häll över på en ugnsplåt och häll över dem rikligt med olivolja, arbeta klyftorna för hand i oljan så alla klyftor blir ordentligt inoljade.
5. Baka dem i mitten av ugnen på 175 grader tills de får en fin brun yta.