Förrätt, som varmrätt Utstyckad rådjurssadel, och efterrätt Vitchokladpannacotta.

Stefanobakelse

Ingredienser 

4 Skivor ljust rostbröd

8 Skivor mörkt rostbröd 4 Skivor kallrökt lax 100 gram skalade räkor 1 st. finhackad röd paprika ½ finhackad röd lök 5 msk majonnäs 1 knippe finhackad persilja

Salt och peppar

1 dl Riktig grädde Garnering: 

4 msk stenbitsrom eller löjrom 1 citron 1 knippe finhackad dill

4 st. dillkvistar

1 knippe finhackad gräslök 12 st. räkor

½ finhackad rödlök

Instruktioner 

1. Tag med ett dricksglas ut rundlar ur brödet. Till varje person går det tre rundlar, en ljus och två mörka. Rosta eller stek dem lätt i en torr panna.

2. Kör lax, räkor, lök och paprika i matberedare eller finhacka för hand, blanda med majonnäs och smaka av med salt och peppar.

3. Dränk första mörka rundeln med lite grädde, bred med räkröra, lägg på en ljus rundel, dränk den med grädde och bred med räkröra. Bred majonnäs runt kanterna och rulla bakelsens kanter i den finhackade dillen och gräslöken. Ställ den på ett uppvänt dricksglasbotten så är det lättare att bre majonnäs på kanterna. Den tredje och översta mörka rundeln breds sist med enbart majonnäs.

4. Dekorera med stenbitsrom, räkor, finhackad rödlök, paprika, en dillkvist och en halv citronskiva.

5. Låt bakelserna stå svalt och dra minst 30min innan servering.

// Stefan Fagerström