Älgsouvlaki

Ingredienser
• 1 kg älgkött
• 0,5 dl olivolja
• 3 dl coca-cola
• 0,5 dl soja
• 1 st rödlök
• 5 klyftor vitlök
• 2 msk krossad timjan
• 1 msk grovmalen svartpeppar
• 3 msk grillkrydda
• 1 tsk salt
• 3 msk flytande honung

Sås
• sky från köttet
• 2 dl grädde

Gör så här
Skär köttet i ca 3×3 cm strimlor. Blanda alla ingredienser i en skål och rör om. Tillsätt sedan köttstrimlorna och rör om ordentligt. För att få en bra smak av marinaden kan man låta köttet stå kallt över natten.

Tillredning
I ugn:
Sätt ugnen på 200 grader och lägg köttet och marinaden i en ugnsform. Ställ formen mitt i ugnen och låt den tillredas i 45-60 min.

Skyn som kommer av marinaden passar utmärkt till såsen. Häll skyn i en kastrull och tillsätt 2 dl grädde och vatten vid behov.

På grillen:
För äkta souvlaki skall köttet grillas.