Vintips

Gentil  ”Hugel”
007483
Frankrike (Alsace) • 11,89€

Hel citronpepparlax

Ingredienser
• 1 hel sida färsk lax ungefär 1,5-2 kg
– den får inte vara längre än din grill
• 1 msk olivolja
• Citronpeppar

I köket
Dubbelvik en kraftig bit folie i lite längre längd än laxen. Vik upp kanterna så att oljan inte rinner ut över kanten och ner i grillen. Pensla folien med lite olja där fisken ska ligga. Placera laxen med skinnsidan neråt på folien. Strö över ett bra lager citronpeppar.

Vid grillen
Placera laxen med folie under på grillgallret på  indirekt värme. Det är viktigt att du har på locket under hela grilltiden – ungefär 25-30 minuter beroende på laxens tjocklek. Laxen är färdig när den har fått annan färg. Serveras med stor succé som förrätt eller huvudrätt till större middagar med tillbehör ni tycker om.