Vintips

Château Ksara Reserve du Couvent
490447
Libanon (Bekaa dalen) • 9,99€

 

Leffe Bruin/Blonde
9115/166  • 3,48€

Kebab av älgfärs

• 1 lök
• 1 paprika
• 1 msk smör
• 400 g älgfärs
• 1 tsk salt
• 1 vitlöksklyfta
• 1 krm cayennepeppar
• 1/2 tsk stött kummin
• 1 dl mjölk

Gör så här:
Hacka lök och paprika, fräs i stekpanna med smöret. Blanda sedan i resten av ingredienserna till en köttfärssmet. Forma på blompinnar till kebabklubbor.
Stek i stekpanna eller grilla i ugnen 250 gr ca 10-15 min.

sås:
• 2 dl creme fraiche
• 1 dl riven färsk gurka
• 1 krm salt

eller en tomatsås:
• 3 dl grädde
• 1 dl ketchup
• 1/2 dl chilisås
Blanda i kastrull och låt koka några minuter tills
såsen tjocknat.