Baconinlindade duvbröst med nypotatis och kantarellsås
6 urbenade duvbröst
6-12 skivor bacon
6-9 potatisar
smör till stekning
salt och peppar
Kantarellsås:
0,5 l färska kantareller
lök
smör till stekning
2 dl grädde + lite mjölk
1 msk mjöl
salt, vitpeppar och lite strösocker
Grekisk sallad:
sallad, tomat, gurka, rödlök, oliver och fetaost
1. Salta och peppra duvbrösten och linda 1-2 skivor bacon runt varje. Stek de baconinlindade duvbrösten i smör tills de blir gyllenbruna. Lägg över duvbrösten i en ugnssäker form och grädda i ugnen på 175 grader cirka 15 minuter.
2. Tvätta och koka nypotatisen.
3. Fräs löken och kantarellerna i smöret. Gör en redning av mjöl, mjölk och grädde. Rör ner redningen tillsammans med svamparna och löken. Krydda med salt, vitpeppar och lite strösocker.
4. servera duvbrösten inlindade i bacon med nypotatis, kantarellsås och grekisk sallad.
// Camilla