Hare i ugn
ca 1,2 kg hardelar med ben
torkad rosmarin
salt och peppar
ca 100 g smör
Sås:
1,5 dl steksky
2 dl grädde
1 msk grönpeppar
Sätt ugnen på 175 grader. Stycka haren i mindre bitar. Bryn köttbitarna på medelhög värme i stekpanna med smör tills de fått färg. Lägg över köttet i en ugnsfast form. Tillsätt resterande smöret och lite vatten i stekpannan och låt koka upp och häll över formen. Krydda med peppar och rosmarin. Sätt i ugnen ca. 45 minuter. Ös köttet med jämna mellanrum. Tag ut köttet och låt vila i 10 minuter.
Sås: Mät upp stekskyn och sila den. Häll sky, grädde i en panna. Låt småkoka i några minuter. Tillsätt krossad grönpeppar. Salta och peppra.
Servera med kokt potatis och grönsallad.
//Björn Helsing (från kursen ”Vilt i Vörå”)